Omega 3-pulver på gång

Det sydafrikanska företaget Dynamic Extractions and Formulations har tagit fram en process för att konvertera omega 3 och andra oljor till stabila finkorniga pulver. Processen som består av 18 steg går under namet Dynamic Cellular Disruption (DCD). Processen spränger cellmembranen och utvinner oljan utan att hetta upp dem.

Pulvret blir billigare än kapslar och får bättre hållbarhet. Därtill blir det en flexiblare produkt som kan blandas in i alla möjliga halv och helfabrikat utan att fördärva smaken. Enligt tillverkaren så håller sig pulvret i 18-24 månader. Tidigare pulver på marknaden har haft problem med utvinningsprocessen och stabiliteten men med DCD verkar problemet vara löst.

Vi kan alltså snart se fram emot chokladkakor och bröd berikade med omega 3. Framtiden ser minst sagt ljus och nyttig ut!